Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 119 Piwa: 6/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-10, 00:58 The Settlers IV
Pojawili się na rynku kilkanaście lat temu :-) Za każdym razem, kiedy na półki trafiała kolejna część Settlersów, w świecie graczy huczało. Teraz, gdy powrócili po raz IV już, znowu wzbudzili wiele emocji. Przynajmniej wśród moich znajomych ;-)
Zasady rozgrywki pozostały w zasadzie niezmienione. Ponownie obejmujemy funkcję przywódcy wybranej rasy i prowadzimy ją do zwycięstwa (zarówno militarnego, jak i gospodarczego) nad naszym przeciwnikiem.
Gra oferuje nam cztery kampanie. Trzy pierwsze składają się z 3 misji każda, a traktują o rywalizacji pomiędzy cywilizacjami Rzymian, Wikingów i Majów. Ostatnia podzielona została na 12 scenariuszy i opowiada o walce trzech wymienionych wyżej społeczności z "Mrocznym Plemieniem" :-)
Nie będę się rozpisywał o każdym z nich. Poniżej chciałbym przedstawić krótkie podsumowanie i (mam nadzieję) zachęcić Was do ściągnięcia tej gry.
Czwarta edycja The Settlers jest chyba kolejnym dowodem na to, że ludzie z Blue Byte znają się na rzeczy :-D W IV-tej częśc tej serii nie mamy co prawda rewolucji, ale gra zachwyca perfekcją wykonania ogólnego. To po prostu dobrze znany wszystkim schemat rozgrywki w zupełnie nowych szatach. Myślę, że każdy fan gier strategicznych (i nie tylko) znajdzie w tej grze coś wciągającego!
Polecam :-)
A na koniec standardowe pytanie: Czy ktoś w to grał
Gra rzeczywiście super Niby taka zwyczajna, ale ma w sobie to coś. Coś, co strasznie wciąga :-) Zarówno ja, jak i mój kolega - gramy w tę grę często u siebie, bo jest naprawdę super. Polecam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum