Witam!. Postanowiłem napisać recenzję świetnej chociaż już starej gry. Niewiem czy pisze się recenzje takich gier. Ale zaryzykuje. Proszę komentować i oceniać. Ewentualnie edytuję te recenzję i napisze jeszcze raz.
Supreme Commander
Tytuł z gatunku strategii czasu rzeczywistego. Gra wydana przez GPG, a w Polsce przez CD Projekt. Gra bardzo ciekawa i wciągająca.
"Ambicje twórców sprawiły, że gra jest wyjątkowa, ale dla wielu będzie zbyt skomplikowana i wymagająca"
Producent: Gas Powered Games
Dystrybutor PL: CD Projekt
Strona Internetowa:www.supremecommander.com Wymagania: procesor 1.4 GHz, 512 RAMU, grafika 64MB, Windows 2000/XP
Grywalność: 5/5+
Grafika: 4/5+
Dźwięk: -5/5+
Gatunek: RTS
MP(mutiplayer): Yes
Nie polecam tej gry graczom świeżo upieczonym. Gra trudna i wymagająca wytężenia umysłowego. Wyzwanie dla najwybitniejszych generalskich mózgów.
Udział w konflikcie biorą trzy frakcje - Aeon, Cybran, UEF(polecam)
UEF- Zjednoczone Siły Ziemi, wojska powołane po to by pilnowały pokoju w Galaktyce.
Cybran- Hybrydy. Pół ludzie, pół elektoniczne podzespoły.
Aeon- frakcja "neutralna" do konfliktu. Chcą osiągnąć inny cel...jaki? Zagracie - dowiecie się
Wybrana frakcja może osiągnąć jeden z czterech poziomów rozwoju technicznego. W grze biorą udział mechy bojowe(kochane stworzonka), czołgi, roboty(różnego rodzaju).
To broni należy miedzy innymi: Atomówka która potrafi wyrządzić ogromne zniszczenia w szeregach wroga.
-S~C wyposażony jest oczywiście w tryb multi, bardzo bogaty w opcje konfiguracyjne.W sieci ta produkcja może zdobyć dużą popularność.
Mapy w grze rozszerzają się wraz z wykonywaniem zadań.
-Masa i energia to surowce na których bazuje cała ekonomia S~C.
-Model ekonomiczny jest dopracowany niemal do perfekcji.
-Każdą misje zaczynasz od jednostki głównej- ACU.
- Gra autorstwa Chrisa Taylora - twórcy Total Annihilation i Dungeon Siege.
- Starcia odbywają się na ogromnych obszarach - nawet o powierzchni 400 km2!
- Każda ze stron konfliktu dysponuje 80 różnymi typami jednostek o unikalnych cechach.
- Dostępna automatyzacja wielu czynności, aby gracz mógł skupić się na kwestiach strategicznych.
- Kolejkowanie rozkazów dostępne także dla obiektów planowanych do wybudowania.
- Tryb multiplayer (do ośmiu graczy jednocześnie) oraz rozgrywki online z rankingami, czatem i replayami.
Kampania UEF:(poziom trudności:18pkt)
Operacja I
Operacja II
Operacja III
Operacja IV
Operacja V
Kampania Cybran:(poziom trudności:20pkt)
Operacja I
Operacja II
Operacja III
Operacja IV
Operacja V
Operacja VI
Kampania Aeonów:(poziom trudności:17pkt)
Operacja I
Operacja II
Operacja III
Operacja IV
Operacja V
Operacja VI
Moja opinia: Gra trudna, jednak godna polecania. Grywalność jest niesamowita. System gry zwala z nóg a jednostki dają chęć do życia! Gra jest rewelacyjna. POLECAM!
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 404 Piwa: 59/59 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-07-10, 15:31
Lesek, to bez znaczenia czy to stara czy nowa gra, ważne żeby gra recenzja bardzo mi się podoba i usunięta nie może być, dopiero się zarejestrowałeś i już robisz takie świetne, dobra, ale o grze mowa więc - Gra bardzo fajna i to, że stara nie oznacza, że zła, mam plakat z tą grą nad biurkiem, ale i tak wolę nowszą część
Bardzo ciekawa recenzja, chociaż nie miałem przyjemności zagrać w tą grę, ale z tego co widać po Screenach to jest ona świetna i na pewno świeci dużą grywalnością... Lesek, rób więcej takich recenzji!
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 176 Piwa: 4/13 Skąd: są dzieci
Wysłany: 2008-09-15, 13:16
Niezła recka i wypasiona gra ...Chce potwiedzic teze że gra dla genialnych umysłów choć w RTS-y gram nie od dawna to ta gra była dla mnei bardziej niz wyzwaniem....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum