Wysłany: 2008-05-21, 19:38 Medieval Total War Królestwa
Jest to dodatek do gry Medieval II Total War. Zawiera 4 nowe kampanie: kampania brytyjska- walcz o niepodległość Irlandii, Wali, Szkocji lub stań po stronie Anglii i stłum bunty tych krajów,można jeszcze grać norwegami(Wikingami) i złupić skłóconych mieszkańców Brytanii.
Kampania krzyżowców: Wciel się w krzyżowców i podbij Islamskie ludy wraz z ziemią świętą lub stań po stroni Islamu i wypędź niewiernych ze swojej ziemi.
Kampania nowego świata: Stań się najsławniejszym konkwiskatorem i podbij nowy świat w imię króla Hiszpanii lub wypędź najeźdźców z nowego świata.
Kampania Wschodnioeuropejska- stań po stronie zakonu krzyżackiego i schrystianizuj siłą Litwę i inne pogańskie kraje, lub stań po stronie pogan lub Polski i walcz z Krzyżakami.
Do gry mamy dostępnych około 20 grywalnych nacji.
W grze wprowadzono wiele nowych możliwości: po raz pierwszy można budować stałe forty,
korzystać podczas bitew ze specjalnych zdolności naszego generała, kierować zakonem rycerskim, zmienić wiarę,podczas gry zgodnie z historią będą pojawiać się narodowi bohaterowie wraz ze swoją armią (np Wiliam Wallace w Szkocji)
Gra zawiera również wszelkie uaktualnienia do gry wydane do tej pory, pozwala także kontrolować nadciągające na pole walki posiłki.
Grafika została poprawiona od czasów podstawowej części gry, dodano dużą liczbę nowych jednostek. Do gry dodano również edytor bitew, program CinEnd pozwalający tworzyć filmy
przy użyciu modułów powtórek bitew w MDTW II oraz program Unpacker pozwalający edytować dane .
Nową rzeczą jest to że niezadowoleni generałowi mogą utworzyć przymierze baronów i sprzeciwić się królowi, w każdym państwie będzie centrum władzy w którym będziemy mogli rekrutować unikatowe jednostki.Fajną rzeczą jest to że w kampanii wschodnioeuropejskiej wystąpi Liga Hanzeatycka.
Wymagania gry:
Windows XP/2000, Celeron 1,8Ghz 512MB RAM karta dźwiękowa, 9GB miejsca na dysku karta graficzna 128MB obsługująca Shader 1.1 (minimum Nvidia Ge Force 4 Ti 4400
A tutaj trochę obrazków
Gierka wygląda na dość fajną a mam pytanie do tej gierki to tak :
Można grać nie w szczena riusz i podbić cały świat ?
Czy są unikalne polskie jednostki np husar ?
Czy tylko się to dzieje w Średniowieczu ?
I najważniejsze czy można prosić o linka do demo albo do pirata pełnej wersji (i tak kupie oryginał w Polsce ) chciałem go tylko "przetestować"
_________________ Lepiej żyć 1 dzień jako lew niż 100 lat jako owca
Można grać nie w szczena riusz i podbić cały świat ?
Możesz grać w kampanie i robić co chcesz podbijać wszystkich nawet cały świat
skimmer napisał/a:
Czy są unikalne polskie jednostki np husar ?
Tak jest rozbudowana kampania Polski Litwy i Zakonu krzyżackiego, poza tym jak znudzi ci się podstawowa wersja gry możesz pobrać z neta mody do gry, stworzone przez fanów gry.
Niektóre wyglądają bardzo profesjonalnie, usprawniają działanie gry, dodają nowe państwa,
urealniają bitwy(więcej krwi, lepiej wyglądające sceny bitew). Polecam mod Deus lo Vult możesz go z tond pobrać:
http://files.filefront.co...;/fileinfo.html
skimmer napisał/a:
Czy tylko się to dzieje w Średniowieczu ?
Tak gra rozpoczyna się w 1000 roku a kończy wraz z końcem średniowiecza.
Cytat:
I najważniejsze czy można prosić o linka do demo albo do pirata pełnej wersji (i tak kupie oryginał w Polsce ) chciałem go tylko "przetestować"
Jak demko to wpisz na goglach a jak pirat to z rapida czy wolisz torrent. Jak będziesz pobierał to najlepiej polską wersje bo się nie połapiesz o co chodzi. Gra zajmuje 8GB i dodatek 3 640 MB, Razem około 11 700 MB Jak masz cierpliwość to pobieraj ja wolałem udać się do sklepu i kupić se nową. Gra kosztuje:
Podstawowa wersja Medieval II Total War- 45zł w seri platynowa kolekcja
Gra + dodatek Królestwa 99zł w seri złota kolekcja
sam dodatek-65zł
To ta gra ma ograniczenia czasowe?, ze np gra się tylko tylko kilkaset lat (w czasie gry:P) a później podsumowuje dokonania i koniec ?
Gra trochę wielka to se ją jednak kupię jak w Polsce bendę.
_________________ Lepiej żyć 1 dzień jako lew niż 100 lat jako owca
Bitwy nie są ograniczone czasowo, a co do końca gry to zazwyczaj podbijałem cały stary świat(W grze dostępna jest tylko Europa Afryka północna Azja zachodnia i Ameryka) tak około 200 lat przed końcem średniowiecza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum