Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Heroes IV
Autor Wiadomość
MaXiu 

Piwa: 16/2
Wysłany: 2008-08-29, 14:09   

Ostatnio pograłem trochę, i muszę przyznać że gra bardzo mi się spodobała. Podoba mi się element RPG w niej; grafika może nie zachwyca, ale za to kampanie mają bardzo dobrą, wciągającą fabułę która III i V bije na głowę, podoba mi się jeszcze szkolenie jednostek (codziennie po trochu), daje troche gry dynamizmu. Co mnie wkurzało to: z balansowanie zamków (a raczej jego brak) i źle połączone zamki (jak można połączyć Necro z Infermo ;?) Gra jednak jest warta zagrania chociażby dla samego elementu RPG który wymiata po prostu. Ocenka 78/100
wysocki napisał/a:
Recenzja napisana oczoje*nie, brak metody plusów i minusów, brak screenów, okładki gry, wymagań sprzętowych, wiele przecinków nie ma tam gdzie powinny być.
taaa tylko żeby to była recenzja ;\

Wiem może to się kłócić z moimi wcześniejszymi opiniami, ale zmienny jestem ;p
Postaw piwo autorowi tego posta

Jim 
Straż Nocna

Piwa: 30/6
Wysłany: 2008-08-30, 11:44   

Powiem tylko tyle, że mama będąca fanką serii, zarzuciła temu tworowi brak klimatu.

Zefir

Piwa: 1/1
Wysłany: 2008-09-06, 18:34   

Ta część sagi Heroes jest rewelacyjna
I to że jest inna niż pozostałe jest jej zaletą ponieważ nie daje nam ``odgrzewanych kotletów`` tak jak 2,3,5 .Zawsze to jakieś urozmaicenie
Szczególnie dodatki zasługują na pochwałę bo są lepsze jakościowo niż te z 3 i 5
Grając w dodatki z 3 i 5 momentami przysypiam..........bo są nudne
A tu dodatki są świetnie zbudowane
Komplety artefaktów zasługują na oklaski bo nie są denne jak w 3 i 5
Zaklęcia są lepsze szczególnie hipnoza bo na każdego działa a nie jak w 3 i 5 tylko na niektórych
Pomieszanie ras jest dobre bo mamy zróżnicowaną armię
Jedyne co jest głupie to wygląd miast
Wszystkie miasta są do siebie podobne....
Ogólnie fajna gra :mrgreen:

Craig Un Shalach

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2008-09-07, 11:33   

Zefir Hipnozę da się zablokować różnymi zaklęciami...

Mi się podoba, że bohaterowie moga walczyć i ginąc w walce. Mi to się akurat podoba. Na początku bohater może jest kiepski ale od 18 poziomy staję groźny(wszytkie umiejętności są rozwinięte na mistrza lub arcymistrza i najczęściej tacy bohaterowie posiadają już drugi rząd umiejętności).

Oto przykład: Cozzus(taki czarnoksiężnik z kampanii w dodatku) jest czarodziejem, posiada magię Chaosu i ładu. Na levelu 30, ma je już rozwinięte na maksa i może już brać 3 rząd. Na takim poziomie mag umie robić z armią co chce(robi iluzje, hipnotyzuje, wyłącza jednostki strzelające, oślepia, wprawia w zamęt, zadaje ogromne obrażenia dezintegracją i implozją i umie jeszcze uderzyć mocno z bliska). Bohatera takiego bardzo trudno pokonać.

Ogólnie wtedy taki bohater nie potrzebuje armii. Chodzi sobie sam i wszytko zabija. To mi się podoba w tej grze.

Gra ta jest ekstra!

Odpowiedz do tematu