Ostatnio pograłem trochę, i muszę przyznać że gra bardzo mi się spodobała. Podoba mi się element RPG w niej; grafika może nie zachwyca, ale za to kampanie mają bardzo dobrą, wciągającą fabułę która III i V bije na głowę, podoba mi się jeszcze szkolenie jednostek (codziennie po trochu), daje troche gry dynamizmu. Co mnie wkurzało to: z balansowanie zamków (a raczej jego brak) i źle połączone zamki (jak można połączyć Necro z Infermo ;?) Gra jednak jest warta zagrania chociażby dla samego elementu RPG który wymiata po prostu. Ocenka 78/100
wysocki napisał/a:
Recenzja napisana oczoje*nie, brak metody plusów i minusów, brak screenów, okładki gry, wymagań sprzętowych, wiele przecinków nie ma tam gdzie powinny być.
taaa tylko żeby to była recenzja ;\
Wiem może to się kłócić z moimi wcześniejszymi opiniami, ale zmienny jestem ;p
Ta część sagi Heroes jest rewelacyjna
I to że jest inna niż pozostałe jest jej zaletą ponieważ nie daje nam ``odgrzewanych kotletów`` tak jak 2,3,5 .Zawsze to jakieś urozmaicenie
Szczególnie dodatki zasługują na pochwałę bo są lepsze jakościowo niż te z 3 i 5
Grając w dodatki z 3 i 5 momentami przysypiam..........bo są nudne
A tu dodatki są świetnie zbudowane
Komplety artefaktów zasługują na oklaski bo nie są denne jak w 3 i 5
Zaklęcia są lepsze szczególnie hipnoza bo na każdego działa a nie jak w 3 i 5 tylko na niektórych
Pomieszanie ras jest dobre bo mamy zróżnicowaną armię
Jedyne co jest głupie to wygląd miast
Wszystkie miasta są do siebie podobne....
Ogólnie fajna gra
Zefir Hipnozę da się zablokować różnymi zaklęciami...
Mi się podoba, że bohaterowie moga walczyć i ginąc w walce. Mi to się akurat podoba. Na początku bohater może jest kiepski ale od 18 poziomy staję groźny(wszytkie umiejętności są rozwinięte na mistrza lub arcymistrza i najczęściej tacy bohaterowie posiadają już drugi rząd umiejętności).
Oto przykład: Cozzus(taki czarnoksiężnik z kampanii w dodatku) jest czarodziejem, posiada magię Chaosu i ładu. Na levelu 30, ma je już rozwinięte na maksa i może już brać 3 rząd. Na takim poziomie mag umie robić z armią co chce(robi iluzje, hipnotyzuje, wyłącza jednostki strzelające, oślepia, wprawia w zamęt, zadaje ogromne obrażenia dezintegracją i implozją i umie jeszcze uderzyć mocno z bliska). Bohatera takiego bardzo trudno pokonać.
Ogólnie wtedy taki bohater nie potrzebuje armii. Chodzi sobie sam i wszytko zabija. To mi się podoba w tej grze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum