Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 
Uruchomiliśmy czat gadu gadu pod numerem 5037777. Zapraszamy do rozmowy! Szczegóły tutaj. Aktualny status czatuGadu-Gadu

Poprzedni temat «» Następny temat
City Life
Autor Wiadomość
kadex 
I masz czego chcesz

Otrzymał 4 piw(a)
  Wysłany: 2008-05-27, 16:38   City Life

Kiedy idziesz do ulubionego parku ale tam dowiadujesz się że powstanie tu biurowiec. Kiedy w twojej okolicy nie ma komisariatu policji przez co huligani robią to co chcą. Kiedy na drodze która powinna być poszerzona są korki przez co się spóźniasz do pracy, myślisz sobie ,, Kurcze. Gdybym to ja został burmisztrzem zrobiłbym tak że wszyscy byliby zadowoleni ``. Ale po chwili nadchodzi cię myśl ,, Ale jaka to ciężka praca. A po za tym czy ludzie by na mnie zagłosowali ? " Teraz jednak masz szanse zostać burmistrzem od razu bez głosowania. Wystarczy wydać nie całe 50 zł. na CITY LIFE. Grę bardzo podobną a nawet lepszą od kultowego SIM CITY 4.

Po uruhomieniu gry wita nas dość zgrabne menu. Na początek zaglądamy do OPCJI w których dokonujemy ustawień audiowizułalnych i możemy rozpocząć grę. Na początku musimy postawić ratusz. I zaczyna się ekonomiczna przygoda. Zasady gry są takie jak w SIM CITY 4. Musimy zbudować domy aby zawitali w nich obywatele którzy będą nam płacić podatki. Dajemy im prace dzięki czemu będą nam płacić jeszcze większe podatki no i załatwiamy potrzeby takie jak sklep w pobliżu domu, dostęp do rozrywek, medycyny i parków. Musimy pamiętać aby w mieście nie zabrakło prądu oraz aby zapewnić utylizacje odpadów.

Graficznie gra prezentuje się bardzo dobrze. Budynki rzucają cienie i są dopracowane, ludzie wyglądają jak ludzie i chodzą w miarę naturalnie. Niestety oprawa dźwiękowa to inna sprawa. Ludzie rozmawiający ze sobą jeszcze jakoś brzmią. Gorzej jednak z muzyką. Na początku wydaje się nawet przyjemna jednak po dłuższym czasie zaczyna drażnić. Po prostu mamy jej dosyć.

Gra choć podobna do SIM CITY 4 posiada coś czego tam nie znajdziemy. Mam tu na myśli podział mieszkańców na 6 klas społecznych. Każda klasa społeczna ma swoje indywidułalne potrzeby, jest bogatsza albo biedniejsza od innych, ma swoich przyjaciół i wrogów. Dzięki temu gra jest mniej monotonna i bardziej emocjonująca. Bo kiedy dochodzi do zamieszki to albo szybko musisz w pobliżu postawić komisariat albo oddziały SWAT. Można także próbować je pogodzić stawiając ośrodek społeczny.

Podsumowując CITY LIFE to dobra gra ekonomiczna która zasługuje na uznanie. Oprócz denerwującej muzyki nie można jej nic zarzucić. POLECAM z czystym sumieniem.

Zalety : dobra grafika, klasy społeczne, wciąga, możliwość zwiedzania miasta na własnych nogach

Wady : denerwująca muzyka

Oceny :
Grafika - 9/10
Dźwięk - 5/10
Frajda - 9/10
Ogółem - 8/10

city life 4.jpeg
Plik ściągnięto 326 raz(y) 5,71 KB

city life.jpeg
Plik ściągnięto 326 raz(y) 4,56 KB

Odpowiedz do tematu