Zapraszamy na stronę http://hx-team.info/! Znajdziesz tam wiele ciekawych artykułów, porad i innych informacji dotyczących hackingu!
 Ogłoszenie 
Uruchomiliśmy czat gadu gadu pod numerem 5037777. Zapraszamy do rozmowy! Szczegóły tutaj. Aktualny status czatuGadu-Gadu

Poprzedni temat «» Następny temat
Black & White
Autor Wiadomość
Tomek 

Piwa: 6/1
Wysłany: 2008-01-07, 19:00   Black & White

Black & White to gra, w której... zarządzamy światem :-) Tak, tak, władamy wszystkimi ludźmi :-) Cały świat widzimy z perspektywy ręki, która, w zależności od tego, jak zarządzamy światem, jest ręką "boga dobrego" lub ręką "boga złego". Bóg dobry, to taki bóg, który dba o swoich poddanych, zapewniając im jedzenie, a także miejsce do życia. Bóg zły, to, na przykład, taki, który za pomocą swojej ręki wrzuca niewinnych obywateli do morza.

Każdy porządny bóg powinien mieć bowiem swojego chowańca! :-D To jest taki stwór, który przypomina z wyglądu zwyczajne zwierzę i może służyć do różnych celów. W trakcie gry nie tylko znacząco zwiększa swoje rozmiary (już na początku jest większe od domu i potem rośnie) ale rozwija się "intelektualnie" i zdobywa nowe umiejętności. Musisz go wychować! W odpowiednich momentach karać, w innych nagradzać, a przede wszystkim dać mu odczuć, że się o niego troszczysz.

Gra jest naprawdę godna uwagi. Imponuje świetną trójwymiarową grafiką, dużą mapą i bogactwem misji. No i to, co ją odróżnia od wszystkich innych gier, to to, że jest zupełnie unikalna i jedyna w swoim rodzaju.

Rozsądne wymagania sprzętowe:
Pentium III 500MHz, 128MB RAM, akcelerator 3D

Polecam! :-)

Darkevil

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-07, 19:49   

Rzeczywiście świetna gra, mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o zarządzanie obywatelami :-) Największą przyjemność sprawiało mi wychowywanie Chowańca, o którym wspomniałeś :lol:

Ja bym dał tej gierce 5/5 :-o
Postaw piwo autorowi tego posta

Marian33

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-08, 14:50   

Super gierka, zupełny przełom :-) Nie jest taka jak wszystkie inne, ma mnóstwo możliwości. Mimo że ma kilka lat... WYPAS :-D

Krzychu 

Wysłany: 2008-07-24, 18:13   

No i jest druga cześć gdzie mamy do dyspozycji wojsko i możemy stawiać mury obronne :) .

Jim 
Straż Nocna

Piwa: 29/6
Wysłany: 2008-07-25, 14:34   

Oj grałem w to... Muszę przyznać, że zabawa w Boga jest przednia. Rzucanie drwalami w skały... Wyprowadzanie krowy wielkości domu na smyczy... Nieźle się przy tym bawiłem :) . Jednak gdzieś koło 3-4 planszy poziom trudności drastycznie wzrósł i zabawy było niemal tyle co frustracji :-P.

Gucio777 
Gatsuga xD

Zaproszone osoby: 1
Piwa: 58/56
Wysłany: 2008-07-25, 14:35   

Także posiadam grę B&W tylko, że w wersji włoskiej i nie mogę znaleźć spolszczenia głosowego, gra jest bardzo fajna i tak samo jak Jim zauważył zabawa w Boga jest naprawdę przyjemna :)

pepek127 

Piwa: 3/2
Wysłany: 2008-07-25, 18:04   

Spoko gra podobają mi się misje np. zbieranie owieczek albo tresura chowańca co do recenzji to 9,5/10 ;)

Elminster 

Wysłany: 2008-08-02, 18:03   

Co do poziomu trudności o którym wspomniałeś, to wzrastał bodajże w 4 planszy, z tym, że jeśli odpowiednio wytrenowałeś swojego chowańca, nauczyłeś go czarów itd, to wcale nie było tak źle :P Ja osobiście lubiłem grać w trybie na kształt potyczki, gdzie wrogich Bożków było np 5 :P Zawsze chciałem jak najbardziej napaść chowańca (w sensie wielkości,nie szerokości ) :P
C2D E6600
RPG > ALL

Odpowiedz do tematu