Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 119 Piwa: 6/1 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-01-07, 19:00 Black & White
Black & White to gra, w której... zarządzamy światem :-) Tak, tak, władamy wszystkimi ludźmi :-) Cały świat widzimy z perspektywy ręki, która, w zależności od tego, jak zarządzamy światem, jest ręką "boga dobrego" lub ręką "boga złego". Bóg dobry, to taki bóg, który dba o swoich poddanych, zapewniając im jedzenie, a także miejsce do życia. Bóg zły, to, na przykład, taki, który za pomocą swojej ręki wrzuca niewinnych obywateli do morza.
Każdy porządny bóg powinien mieć bowiem swojego chowańca! :-D To jest taki stwór, który przypomina z wyglądu zwyczajne zwierzę i może służyć do różnych celów. W trakcie gry nie tylko znacząco zwiększa swoje rozmiary (już na początku jest większe od domu i potem rośnie) ale rozwija się "intelektualnie" i zdobywa nowe umiejętności. Musisz go wychować! W odpowiednich momentach karać, w innych nagradzać, a przede wszystkim dać mu odczuć, że się o niego troszczysz.
Gra jest naprawdę godna uwagi. Imponuje świetną trójwymiarową grafiką, dużą mapą i bogactwem misji. No i to, co ją odróżnia od wszystkich innych gier, to to, że jest zupełnie unikalna i jedyna w swoim rodzaju.
Rozsądne wymagania sprzętowe:
Pentium III 500MHz, 128MB RAM, akcelerator 3D
Darkevil Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 40 Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2008-01-07, 19:49
Rzeczywiście świetna gra, mnóstwo możliwości, jeśli chodzi o zarządzanie obywatelami :-) Największą przyjemność sprawiało mi wychowywanie Chowańca, o którym wspomniałeś
Ja bym dał tej gierce 5/5 :-o
Marian33
Wysłany: 2008-01-08, 14:50
Super gierka, zupełny przełom :-) Nie jest taka jak wszystkie inne, ma mnóstwo możliwości. Mimo że ma kilka lat... WYPAS :-D
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 94 Piwa: 29/6 Skąd: mam tyle talentu?
Wysłany: 2008-07-25, 14:34
Oj grałem w to... Muszę przyznać, że zabawa w Boga jest przednia. Rzucanie drwalami w skały... Wyprowadzanie krowy wielkości domu na smyczy... Nieźle się przy tym bawiłem . Jednak gdzieś koło 3-4 planszy poziom trudności drastycznie wzrósł i zabawy było niemal tyle co frustracji :-P.
_________________ You are Pro or You're a noob. Thats life...
Zaproszone osoby: 1 Pomógł: 6 razy Wiek: 14 Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 386 Piwa: 58/56 Skąd: Puławy
Wysłany: 2008-07-25, 14:35
Także posiadam grę B&W tylko, że w wersji włoskiej i nie mogę znaleźć spolszczenia głosowego, gra jest bardzo fajna i tak samo jak Jim zauważył zabawa w Boga jest naprawdę przyjemna
Co do poziomu trudności o którym wspomniałeś, to wzrastał bodajże w 4 planszy, z tym, że jeśli odpowiednio wytrenowałeś swojego chowańca, nauczyłeś go czarów itd, to wcale nie było tak źle Ja osobiście lubiłem grać w trybie na kształt potyczki, gdzie wrogich Bożków było np 5 Zawsze chciałem jak najbardziej napaść chowańca (w sensie wielkości,nie szerokości )
_________________ Asus P5B Vista Edition
ASUS 8800 GTX
2GB Ram Kingston 800 Mhz
C2D E6600
RPG > ALL
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum